Går inte att blunda

Sommaren ÄR över - det går inte att blunda att hösten är här och vintern står för dörren. Svårt att tänka sig att när jag var ung så kunde jag tänka mig att flytta norrut (Kiruna). Där är det väl inte lönt att ta bort vinterjackan ens. I mina hemtrakter löntes det inte att ställa bort sparken när våren kom.
 
Sett i en tidning en lista över hundar som lär sig fortast. På första plats Border Collie. Det är väl inte för inte som de används till vallning. På 8:e plats papillon. Det tror jag på. Jag hade en sådan och den var det pli på utan att jag behövde göra nåt. 
Den andra listan över hundar som det tog längre tid att lära- den läste jag inte.

Pengar i fickan

Att betala med kontanter är ju inte så populärt. Själv menar jag att vi gör oss alldeles för beroende av att tekniken fungerar. Ändå har vi sett vid flera tillfällen att  t.ex swish legat nere.
 
För ca 1 vecka sedan gick det inte att betala med kort hos en av de större matbutikerna. Endast kontanter.  Okay, man kan gå till en annan affär - fast det finns inte någon annan affär på en del orter.
Men vi lär oss inte. Själv har jag en liten slant i kontanter med mig utifall att...... 

Sommaren

När jag tänker efter så har våren och sommaren varit bra. Jag har ju blivit mormor igen.
Sen har jag hälsat på mina systrar, som båda passat upp med mat och godsaker. Min bror har fyllt åttio år och det var kul att träffa honom igen i samband med marknaden i Tärna. Få se nästa sommar om
de ordnar marknaden i samhället eftersom det var så välbesökt trots avståndet. 
 
På tal om godsaker. Mums mums har visst slutat att  säljas efter nittio år. 

Kragen

Tänkte jag skulle ta mig i kragen och skriva lite. Tre månader sen sist. Vad har då hänt?
Inte mycket. Livet går sin gilla gång. Det har varit vår (en solig sådan) sen sommar, som mest bestått av regn. Vi har haft tur för stormen Hans gick vår näsa förbi.  På många håll i Sverige har det myckna regnandet ställt till med översvämningar,både en och två gånger.
 
I övriga världen har en del haft översvämningar, medan det brunnit på andra håll.
 
Nu är vi inne i september och hur blir då hösten?

RSS 2.0