snart jul

.       
 
 
 Mina tomtar på plats.

sovrum

Med god hjälp så är mitt sovrum omtapetserat. Snyggt blev det.
 
      En öm tumme och en ask dyckert senare så är även listerna på plats.

Köpfest

Så är årets Black Friday här igen. Den dag eller kväll som det är meningen att vi ska spendera pengar före julhandeln. Det har växt så nu är det inte bara en fredag som det gäller utan nu annonseras det om black weekend och black week. Ändå är det ju bara 4-5 år sedan som det introducerades här i Sverige. Kommer från USA som allt kommer ifrån. 
 
Sen kommer julhandeln och efter det får man väl annonsera om Black hole in my pocket.

Koden

Nyss hemkommen från storstan (stockholm) och med nya intryck och insikter. Vi bodde (min syster och jag ) bl a på hotell. Det var tjusigt värre, nyrenoverat och modernt. Vid incheckningen fick vi varsitt plastkort. Nycklar är tydligen helt ute. Nåväl så skulle vi in i hissen - det gick bra. Så skulle vi trycka på eländet för att komma två våningar upp. Det gick inte bra. Vi tryckte och  tryckte - ingenting. Vi lade plastbrickan på allt som fanns i hisssen men ingenting hände. Så plötsligt öppnades hissdörren och utanför stod två andra hotellgäster. Hur gjorde vi? Ja vi gjorde nog ingenting utan det var de som helt enkelt tryckte upp hissen eftersom de skulle ner. Sneglade lite för att få någon ledtråd till hur det funkade. 
 
Rummet var fint. Hjälp hur skulle vi få belysning.  Lugn i stormen sa jag och placerade mitt plastkort i en liten hållare på väggen. 
 
Sen skulle vi ju ut och således ta hissen igen. Men nu gick allt bra.
 
Vi hade knäckt koden. Hotellkoden.

Varifrån får vi vårt arv

Såg ett TV program om djurvärldens kriminella. Bl a om bönsyrsan,som lockar hanen till parning när hon blir hungrig. Efter parningen som f ö kunde ta uppemot 40 timmar så rullade hans huvud. Han blev helt enkelt uppäten. Nu är vi väl inte kannibaler så att vi äter upp varandra ( fast visst finns dem) men slughet har vi nog när vi vill ha något. 
 
Den snö som föll för 10 dagar sen är nu borta och det är grått väder. Men det är inte halt.
 
Nu ska jag ta semester från semestern. Som en bekant sa "det är tröttsamt att ingenting göra"

Att bevara hälsan

Denna eftermiddag satt jag - nej jag stod och köade 1½ timme på sjukan för att ta influensavaccin. Nu får jag se om jag bevarar hälsan eller inte. Jag har inte för vana att ta denna spruta, tror ju inte att jag ska bli sjuk eftersom jag inte blivit det förr. Men så tänkte jag att jag trodde ju inte att jag hade anlag för benskörhet heller så vem vet.
 
Det synes mig i allafall att det var ohälsosamt att bli pensionär.

Hälsan

Läste i en artikel att choklad är bra för hälsan. Ska vara bra för huden, hjärtat och hjärnan. Naturligtvis gick jag ut och köpte mig en chokladkaka och jag håller med. Ät mer choklad - allt för hälsan.
 
En artist tog "timeout" från att synas i media för ca 1½ månad sen. Nu är artisten ute och bloggar. Det höll inte länge. 
 
Mitt horoskop för veckan säger att jag inte ska trampa på ömma fötter. Den enda jag känner som har ömma fötter är jag själv eftersom jag fått skoskav. Jag ska nog kunna hålla mig från att trampa mig själv på fötterna. Nästa vecka är det ett nytt horoskop och då har fötterna nog läkt. 
 

RSS 2.0