Förnekelse

Jag har levt i förnekelsens tid ett tag men nu går det inte längre. Sommaren är över, hösten är här. Man får väl bara gilla läget. Ska iallafall se film på lördag kväll Glada hälsningar från Missångerträsk. Sorry Barnaby men det kan vara dags för att se något roligt istället för nya mord i Midsomer. 
 
Nya avslöjanden om en politiker som varit totalt ovetandes om reseregler. Hade tydligen inte läst reglerna. Våra politiker har bra lön och förmåner men kan ändå inte stå för sina privata utlägg. Känslan för rätt o fel borde vara självklar utan att behöva läsa några reseregler. 
 
Läser också om efterrätter från förr. Chokladpudding, marängsviss och päron med aftereight. Gott då och lika gott idag. 

Att det ska vara så svårt

Nu har en politiker åkt privata taxiresor för skattepengar, enligt tidningar och nyheter. Hon avgår och är ledsen om hon nu gjort fel. Vadå!!!! Hur svårt kan det vara att fatta att det som är privat det betalar man själv. 
 
En annan politiker har begärt ersättning för bilresor i Sverige samtidigt som han befunnit sig utomlands. Avslöjad av att han i Facebook nämnt att han varit borta. Han har också avgått. Det var kanske inte så mycket pengar det handlade om, men poängen är att det inte är rätt.  Men det går ingen nöd på honom även om han blir arbetslös. Han trodde att han spätt på politikerföraktet och det har han alldeles rätt i.

Elefantfot

Det som tydligen är en riktig elefantfot. Inte mycket för världen på min bild eftersom det är växtens torrperiod. Måste nog ta reda på när den är som vackrast och göra ett nytt besök på Bergianska.
 

Nostalgi

Minnet vill gärna vandra bakåt. Satte på en skiva med melodier från förr. Spelade bl.a en låt som heter Vildandens sång med Thory Bernhards. Den spelades förr i mitt barndomshem. Vi hade en gammal grammofon och några 48-varvare (tror det hette så) och denna melodi hade jag märkt för eftersom jag tyckte så mycket om den. Än idag kan jag se vildandens sorgeliga öde framför mig. 
 
En annan sångare hette Sven-Olof Sandberg (SOS). Vi hade önskat "kärleksbrev i sanden" som spelades upp i ett radioprogram som sändes för patienter på lasarettet i Umeå. Vår mamma låg långa tider där. Det var vår äldsta syster som hade skrivit till programmet.  

Långsamväxande

Långsamväxande kan man nog kalla den enda växt jag har. Jag kallar den elefantfot (på grund av klumpen) men det är i själva verket en flasklilja. Enligt broschyren från Bergianska kan den bli 14m i omkrets. 
 Att få denna storlek tar mellan 50-75 år så jag behöver nog inte köpa ny kruka i första taget. 

Kort eller kontanter

Det kontantlösa samhället nalkas med stormsteg,  väl påhejat av bankerna som drar in pengar på kortavgifter. I en av våra tidningar läser jag just om den problematiken. Så sant så sant att det kan medföra problem. I artikeln tas upp boende i glesbygd och hur de/vi ska få tag i kontanter. Vad gör vi när inte kortläsarna fungerar?  I helgen blev jag varse att det gäller att ha rätt betalkort när jag skulle gå på en offentlig toalett. Priset för att lätta på trycket var fem (5) kronor och endast kortbetalning. Ok jag kan förstå att kontantbetalning i automat lockar till förstörelse när bovar vill åt kontanter - men vad ska bovarna med kontanter till då det inte är någon som tar kontanter. Så jag känner mig tvungen att skaffa rätt sorts kort till nästa resa eller helt enkelt köpa blöjor. 
 
Jag vill avsluta med något vackert som jag såg i Bergianska trädgården. En sorts Malva. Jag såg även hur en riktig elefantfot såg ut och flasklilja, men idag blir det Malvablomman.
 

Semester från semestern

Det låter tokigt att ha semester när man är helledig, men ombyte förnöjer. Vi har varit på weekend i Stockholm och passade på att besöka Bergianska Trädgården.Det var kul. Såg bl.a jättenäckros som har blad som är 2.5 m i diameter ock dess blomma är 40 cm.Jag som gillar västernfilmer har i dessa filmer sett otaliga kaktusar. Nu fick jag se de i verkligheten och kände mig nästan förflyttad till någon västernfilm. Det var bara Clint Eastwood som saknades.
 

Dagens rubriker

Jag brukar läsa några tidningar på datorn vid morgonkaffet, det har som blivit en ny rutin på senare år. Vad för nytt idag då?
 
Äldre dam (änka) åtalas för vapenbrott. Jo tack jag vet hur det känns att få brev som framkallar syner av en gallerskakande dam. 
 
En insändare om kontantfritt samhälle. Jag håller helt med. Tror jag ska svara på den insändaren. Hur ska barnen lära sig pengars betydelse om de inte för köpa, betala och räkna ut vad de har råd till om dem inte vet hur kontanter ser ut. Såg en repris av programmet Lyxfällan. Personen där var 40 år och hade aldrig hållit i pengar. Hur man sen kan dra på sig stora skulder (här var det frågan om miljoner) det är en gåta. Kreditbolagen skulle ställas till svars som bara lånar ut hur som helst. 
 
Blocket är en kul läsning. Idag erbjuds en pensionärstelefon. Jo jag tackar - kanske något för mig. (om några år)
Eller varför inte en stol med lift-funktion. Kanonbra!! Hoppas den finns kvar när jag så småningom behöver den.  

Att finna sig till rätta

Det har varit en varm sommar och dagarna bara rinner iväg. Funderar på vart sommaren tog vägen. Den rann bort medans jag satt i solen på uteplatsen. Men man är ju aldrig nöjd - det har stundtals varit alldeles för varmt. Nu börjar jag också vänja mig vid livet som pensionär, har ju trots allt varit pensionär i över två år. Jag har tagit en massa selfies för att bekanta mig med mig själv som medelålders kvinna. Fast livet som pensionär har satt sina spår och den senaste selfien känner jag ännu inte igen.
 
 Det kanske behövs något filter i kameran i telefonen. 
 

Ny månad

Idag skriver vi 1:a augusti. Det är bara att konstatera att den ljusa tiden på året nu är på tillbakagång och det blir mörkare och mörkare. Igår hade vi ett kraftigt åskoväder med regn och idag är det  varmt fast himlen ser lite grå ut.  Jag får väl försöka lära mig att tycka om alla årstider. Vem vet vad hösten bär med sig. Enligt stjärnorna behöver jag komma ut och röra på mig eftersom jag är lite rastlös. Stämmer horoskopen eller är det jag som indirekt gör så att det stämmer. Nåja inget regn så jag ska passa på och gå ut.

RSS 2.0