Rysare

Att se älgvandringen är en riktig rysare ibland. Som idag när ko med kalv gick ner till det ännu bitvis isbelagda vattnet.  Älgen börjar gå med kalven efter när isen plötsligt brast.  Vilket öde. Men älgen kom upp till slut. 
 
Sändningen är förlängd till onsdag midnatt. 
 
Imorgon är det första maj och jag brukar ta fram sommarkläder då men det är kallt nu. 

Trist

Det börjar bli trist nu. Marknaderna kommer förmodligen att ställas in, även om det just nu bara är Tärna gränsmarknad som meddelat det. 
 
Hur kommer det att bli sen? Vågar man sig ut bland folk igen, eller kommer man att kesa likt kalvarna när de släpps ut på våren. På vissa platser har de ju kosläpp på våren - kanske blir det pensionärssläpp till hösten. 
 
Älgarna vandrar vidare. Häromdan såg jag när sammanlagt 11 älgar gick över isen. 
 
Idag har jag bakat en sockerkaka igen. Numera får jag slicka på slickepotten själv efter att smeten har bretts ut i kakformen. 

Älgvandringen går vidare

Älgarna har gjort entré. För övrigt består djurlivet av olika fåglar och renar i mängd. Höjdpunkten var när jag i fredags såg järv. 

Spännande

Tittat på Den stora älgvandringen idag. Tänk att det kan vara spännande att se en hop renar. Som om jag inte sett de förr. Som barn såg jag många gånger renar utanför på lägdan hemma. Renar  är ju nyfikna av sig så de kom gärna fram för att se vad man var för nåt - och rädd blev man så man sprang.
 
Men nu är det inte renvandring utan älgvandring  som jag ska se.  

Stiltje

Det är stiltje överallt.  Sverige och hela världen har stannat av. Jag ser bilder i tidningarna om hur djuren passar på att ta tillbaka områden. Hjortar i villaområden och lejon som ligger på vägar i reservaten. Vägar som normalt brukar trafikeras.  Vattnet i Venedig som blivit bättre och luft som klarnat. Det verkar som att det är vi människor som förstör både natur och luft. Vi som borde veta bättre.
 
Det är fortfarande lungt i Kullberg, utanför Junsele. Det enda djurliv jag sett är fåglar som simmar i Ångermanälven. Av älgarna intet ett spår. Ännu. 

Slow TV

I mån av tid tittar jag på "den stora älgvandringen" Vet inte om det är rogivande eller stressande att se på just nu ingenting. Allt i hopp om att vara där när det händer. 
 
I tider när det är kris eller brist på något så är det alltid de som ska sko sig på andras behov eller nöd. 
Tar oskäliga priser eller lurar i folk att köpa dyra "hälso"preparat.  Förresten det händer hela tiden att någon person av någon anledning får gå från sitt jobb - men avgångsvederlag det får dem.  

Den som söker

Den som söker skall finna heter det ju men hur jag än tittar ser jag inget spännande på TV,n. Gamla program och filmer. Såg förresten Macken häromdagen i TV1. Hade glömt hur fånigt det programmet var. Ganska kul ändå.
 
Har jag tålamod så ser jag Den stora älgvandringen på SVTplay. LiveTV så det händer sakta sakta. En sak är klar - tid har jag. Om jag sen har tålamod återstår att se. 
 
Radion är inte att förglömma. Ska hålla mig vaken och lyssna på Da Capo ikväll. De spelar gamla låtar.  

Inte ensam

Suttit och tittat igenom vad som sänds på TV ikväll.  Mitt sällskap ikväll verkar som vanligt bli Chief Inspector Barnaby. 
 
Tror att telefonen drabbats av virus eftersom jag får SMS som är gamla. 
Snart är det påsk.
 
Får jag följa med?
 
 

Tillbaka

Mannen utan lokalsinne är nu tillbaka i TV reklamen. Det är likt mig som ett nötskal. Han som kör runt runt i en rondell utan att veta åt vilket håll han ska köra ut eller ringer efter taxi så han kan hänga på när taxin kör dit han ska. Ringde taxi gjorde vi också en gång när vi kom mitt i natten till Stockholm.Vi frågade hur vi kom till en viss adress, men den adressen fanns inte för vi  kom ihåg fel. 
 
Känns konstigt när det roligaste på TV är reklam.

RSS 2.0