Tillfällighet

Som på beställning såg jag en artikel i en tidning angående mobiltelefoni. Nämligen fem smarta knep att bli fri från mobilberoende.
 
Bl.a investera i en väckarklocka.
Stäng av alla notiser.   Måste vara stressande att vara uppdaterad på mediaflödet hela tiden, plus några förslag till i samma stil.
 
Ikväll ska jag höja humöret med att se en av mina favoritfilmer. Glada hälningar från Missångerträsk.

Undran

En tanke slog mig när jag har åkt buss och tunnelbana. Vad gjorde folk innan mobiltelefonen fanns. Överallt satt/stod  människorna med sina mobiler. Vad var så spännande.
 
Här är det kallt och i södra Sverige är det kaos i trafiken med många olyckor pga snö och halka.  
 
Nu stundar Black friday igen. Fast nu räcker det inte att vi handlar "billigare" en dag utan nu har det blivit Black weekend. Allt för att ge oss chansen till fynd.  

Att göra bort sig

Att göra bort sig är jag bra på. Vi stod och väntade i en stor entrehall och behövde gå på toaletten. Vi stegade in och syrran skulle vänta på sin tur men hon gick ut då det var lite trångt. När jag var klar gick jag ut  och mötte en herre på väg in. Ojdå tänkte  jag här är en som gått fel men jag gick ut iallafall. Utanför stod min syster och skrattade för herrn hade lite försynt frågat om det var okej för honom att gå in på herrarnas toalett. Visst var det någon som gått fel - nämligen jag. Nåja ett gott skratt förlänger ju livet. 

Nöden

Hemkommen från en resa till min syster där vi roat oss och skvallrat om nutid och återupplevt gamla tider. Vi har lite olika minnesbilder och en del minns jag inte alls. Det är lika för henne. 
 
Denna gång som alla andra gånger hade jag sparat en 10-krona för att ha till toaletten i Uppsala. 
Jag blev inte glad när jag såg att de tagit bort möjligheten att betala med en slant. 
 
Jag var tvungen att blippa med mitt betalkort.  Nåja nöden har ingen lag.

Glad

Enda gången jag är glad att vara pensionär är när det innebär rabatt av något slag. Nu har jag fått influensavaccin för endast 60.- .  

Inte jag

Inte blev jag veckans bloggare den här gången heller. Undrar varför?
 
Nu går snöskottartraktorerna från tidig morgon till kväll. Snart har jag en insynsbarriär framför fönstret.
 
När jag ännu var i mina bästa år och bodde i byn så klockan sex på morgonen var pensionärerna igång med sin snöskottning. Nu är jag själv pensionär och vaknar tidigt av traktorn och här ska vi hjälpas åt med att hålla bort snö framför dörrarna och jag försöker vänta och inte gå ut alltför tidigt. 
 
Igår hade jag min kompis Herbert här. Efter en liten rymningsutflykt sov han så gott.
 

RSS 2.0