kom och gick

Snön kom, ställde till lite elände och regnade sen bort. Den senaste veckan har varit fin. Milt och efter regnet blev det snöfritt igen. 
 
Talat med mina systrar på telefon och kunde konstatera att vår bästa tid är INTE nu. 
 
Såg i en tidning en dam som tycker att hon blivit 50 år äldre under dessa månader som restriktioner gällt.  Hon var 90 år.  Jag måste erkänna att jag inte uppfattade det som om jag skulle vara tvungen att hålla mig inomhus. Jag har hela tiden varit ute och promenerat, fast här är det väl annorlunda förstås. Här talar vi inte om 2 meter. I glesbygd blir det väl snarare 2 kilometer och det utan att man anstränger sig att hålla avstånd. 

Vinter

Den snö som annonserats tidigare kom ju, och än ligger den kvar.
 
Så kom då meddelandet om borttagna restriktioner som riktats till äldre. Nu ska samma åtgärder för att hålla smittan under kontroll delas lika av alla. Ansvaret vilar på gemene man. Bra. Jag  tycker förvisso att utvecklingen talar sitt tydliga språk. Nu stundar höstlovet och flyg/tågresor är i stort fullbokat. Flygresor till smitthärdar i Europa. Delat ansvar var det. 
 
I serien "Hem till byn" var det tragiskt. Storbonden fick auktionera allt för att kunna lösa en del av sina skulder. En annan bybo åkte till Norge och det var fina (hisnande) vyer från Trollstigen. 
 
Innan avsnittet såg jag "samtalet". Handlade om att lägga ut sitt liv och mående på nätet. En s.k influencer som lagt ut privata och personliga detaljer på nätet. Menade att man inte ska lägga locket på sina känslor. Jag håller med, men inte att torgföra allt på nätet. Var finns i integriteten? 
 
Sen förstår jag att en s.k influencer (påverkare) måste blogga och synas på sociala medier och på så sätt bli känd. Det öppnar väl en del dörrar om man är nog känd. 

Snö

Det rapporteras att ett område med snö väntas. Först från norr ner till Sunsvall och sen ett nytt från söder uppåt igen. 
 
Vintern med kyla gynnar viruset som fortsätter att spridas.  Skippa coronaråden som gör livet svårt för äldre tyckte en krönikör i en kvällstidning. Att råd och restriktioner från FHM ska gälla ALLA.  Jag håller med. 

Upptagen

är jag inte, det är bara svårt att komma med nåt smart inlägg.
 
Läste om ett nytt mode. Gräsfläckar på jeansen. Med reklam och höga priser går visst allt hem.  Det gäller bara att undvika fläckborttagningsmedel när jeansen ska tvättas. Om inte så är dem bara dyra och inte inne. 
 
Snart kommer ett program på TV hur man som äldre undviker att luras. Det ska jag se. Är vi som äldre verkligen mera lättlurade än andra? Jag bara frågar. Eller riktas lurendrejerierna mest mot äldre eftersom vi anses ha glömt förnuftet. Hoppas programmet ger svar. Vi tror ju människor om gott, det är sant. Trots alla hemskheter som skrivs om i tidningarna.
 
Såg en lista på mat som gör en stark och muskulös. 
 
Ägg - de gillar jag
Kyckling - okej.
Lax - är gott
Sen innehöll listan några fler livsmedel, men det får väl vara nån motta på hur stark man ska bli. 

RSS 2.0