Till rätta

  
Mina fina lampor har funnit sin plats.             Apollo verkar också ha funnit sin plats
 
 

varför lär vi oss aldrig

Nu kommer det in nya rubriker i tidningarna om bränder i skog ock mark. Somliga orsakat av grillar eller mysbrasor. Ingen kan ha undgått att Sverige brinner, och faran med att elda.
 
Tidningarnas rubriker handlar också om djur som lämnats i bilar. Låt bli att sola på stranden eller vad som nu varit orsaken till att den lille fyrbente vännen blivit kvarlämnad i bilen.  Det är nya rubriker varje dag.
 
Nu är hösten snart här och då kommer förmodligen en del att komma underfund med att den gosiga lilla kattungen inte passar in i familjelivet längre och bli lämnad åt sitt öde någonstans.  
 
Har vi slutat tänka själva på eventuella konsekvenser när t.ex katten bara lämnas.
 
Varför lär vi oss aldrig? Vad behöver jag lära mig? 

Bio

Var på bio igår och såg den nya Mamma Mia filmen. Tog ett tag innan jag fattat galoppen, att det var åter-
speglingar hur det en gång började. Filmen var rolig och en hel del bra musik. På vägen hem från bion regnade det och dert kändes bara skönt. Idag lyser solen igen från en blå himmel. 

utökning

Den nye medlemmen har presenterats för mig. En trött krabat.
 
 

utökning

Den nye medlemmen har presenterats för mig. En trött krabat.
 
 

Över?

Så var sommaren över, eller sommaren fortsätter väl ett tag till men sommarens marknader är över. Igår besökte vi gränshandelsmarknaden i Tärnaby. Lite folk inga köer lagomt varmt. Även här har jag känslan att marknadsknallarna blir färre. Tärna marknad är rolig att besöka då det där fortfarande förekommer fler lokala säljare. Tärna är ju min hembygd, fast jag var ung när jag flyttade därifrån. De år då jag s a s skapade mitt liv bodde vi i Umeå. Där har det byggts och ändrats så idag känns det främmande där också.  

Värmen

Värmen fortsätter och Sverige brinner. Tids nog kommer hösten med regn och rusk. Det har redan börjat mörkna om kvällarna. 
 
Jag trodde kampen mot blomflugorna var över - men icke. Nu gör jag sista rycket. Jag har bytt jord och ska nu vattna med nematoder igen för att de ska äta upp larverna.  Min fina elefantblomma.
 

Torka

Ett tag sen jag varit in och skrivit. Det är torka lite överallt. Hos mig idè-torka. Sen beror det väl på att livet går sin gilla gång. Den gågna veckan har varit varm. Det är väl bra att det känns att det är sommar, fast nu är det extremt. Lagom är bäst. Efter regn kommer solsken sägs det, nu vore det på tiden att kunna säga att efter solsken kommer regn. Åska har vi haft, det har medfört bränder men regn fick vi inte. Sen finns det ställen på vår jord där det är torka hela tiden. 
 
VM i fotboll är över. Rubrikerna i tidningarna har handlat om allt annat än fotboll. Det har varit bråk, skandaler både bland spelare, publik och tränare. Ändå sägs det att idrott förbrödrar.
 
Idag måndag är sista dagen på Åselemarknad. Att gå på marknaden är nästan lika mycket tradition som julafton. En tradition jag kunde hålla även i år.Fint väder, lagom med folk, många klädstånd och långa köer till mat eller toalett. Som vanligt alltså.

En syn för gudar

Det finns få saker som får mig att stanna till o bara titta o glädjas. Det ena är ju min fina tapet i köket och det andra en myr med hjortron.
 
 

Lata dagar

Det är inte alla dagar som det passar att sitta i solen och äta godis
 En del dagar får jag gno lite
 

Sen sist

Vid förra inlägget var det midsommar och sedan dess har det väl som vanligt inte varit något särskilt. En tur till Tärnaby och bl a  besök på kyrkogården.  
 
Helgen har bjudit på fint väder så det var skönt att strosa runt på marknaden i Storuman. Inte så mycket folk och variationerna på varustånden minskar. Inte ett enda stånd med sockar t.ex. Många stånd med marknadskläder och har man sett ett har man sett alla. Det är ju numera marknader överallt och knallarna räcker väl inte till. Måste vara nedslående att stå i ett varustånd och bara se hur människor går förbi utan att handla, för det var inte många som gick omkring och bar på varupåsar. De kanske hade handlat dagen innan, vad vet jag.  Det var inte svårt att få sig något att äta för inte ens framför matstånden var det kö. Om jag nu kommer på någon fler marknad ska jag kanske bära runt på en kasse så det ser ut som om jag är en riktigt köpvillig kund och inte bara en sån där som bara kikar.

RSS 2.0