Pigg och alert

Sov idag till klockan 08.30. det var längesen. Läste tidningarna på datorn medans kaffet bryggdes.
 
Såg en artikel om att behålla en ungdomlig hy. Hur?  Vad påverkar?
Rökning. Nej det gör jag inte.
Solen.  Den gillar jag.
Sömn. Tänker att jag sover det jag behöver. 
Det gäller att återfukta och dricka vatten. Enkelt. Eller installera ett filter i telefonen när man ska ta en selfie. 
Men det var inte bara kaffet som drog i morse.  Man ska ju återanvända. Ja inte semlan men väl bilden.
 
 

Chockad

Återigen kommer avslöjanden om hur djur misssköts och misshandlas å det grövsta.  Hur är människor funtade egentligen? 
 
Det uppdagas om och om igen att kontroll saknas, både vad gäller djur, men också tillsynen av  omhändertagna/återförda barn har ibland brustit med förödande konsekvenser. Och med lite koll skulle väl inte gigantiska sopberg uppstå. 

Är det inte

viruset som härjar så är det vädret. Det snöar och regnar och blåser mao stormar i hela Sverige.
 
Själv har jag ingen fara, behöver inte gå ut och har ljus i beredskap om strömmen far. Men som jag tidigare berättat så vet jag hur det är att sitta fast i snöstorm. 
 
Såg igår ett nytt program om hundar som jobbar. Hundar som skyddar noshörningar. Skyddar dem mot tjuvjakt. Hundarna patrullerar och kan på kommando gå till attack Vakterna tillsammans med hundarna patrullerar och kan på kommando gå till attack för att stoppa tjuvjägare. 
 
Ikväll finns det nog bara den nya serien Hudson och Rex som är nåt att se.  Rex är en hund som arbetar tillsammans med en polis. Fiction men i allafall. 

Även på TV

Att julen är slut syns även på TV programmen. Det har varit trevligt att se på julfilmerna. De är garanterat utan våld. Ibland har det varit svårt att avgöra om det varit någon repris eller inte eftersom det har varit samma skådespelare i många av filmerna och stugorna som de åkt till för att fira jul har sett likadana ut. Temat i filmerna har varit ensamstående far med barn, och naturligtvis går den kvinnliga stjärnan hem hos barnet. Ja, det är ju som sagt film. 

Slut

Nu är julen slut och tomtarna flyttar ut. 
r
 
Vem blir då kvar - jo, trollfar
 
 
 

Kyla

Nu har kylan kommit. Bra för nu kan isarna frysa till för både folk och fä. 
 
Viruset ökar i långsammare tackt. Tack och lov. Får se om det håller i sig. En grannkommun som hittils klarat sig bra har nu klivit upp över strecket där man rapporterar kända fall. Återstår en kommun i Västerbotten med mindre än 15 kända fall. 
 
Såg programmet om "Hundar som jobbar" igår. Fantastiskt många områden de kan verka i. 
 
Boskapshundar. Skyddar boskap från rovdjur. Skyddar samtidigt, som i fallet i TV, geparder från att skjutas av lantbrukarna.  De behöver inte jaga geparderna eftersom de inte tar deras tamdjur. 
 
Flygplatshundarna som jagar bort fåglar från landningsbanorna och kan undvika flygkatastrofer. 
 
 

Mera TV tittande

TV tittande har tydligen ökat under detta virusår med ca 30%. Det tror jag på och mitt eget tittande har definitivt ökat. 
 
Såg  en film "Dolda tillgångar" som  är byggd på verklighet och handlar om tre afro-amerikanska kvinnor som arbetade  vid NASA. Genierna bakom bl.a John Glenns uppskjutning i rymden 1962.
Handlade om kampen och erkännande för rätten till utbildning bl.a. Handlade om Katherine G Johnson, matematiskt geni. Hon fick presidentens frihetsmedalj 2015  och Kongressens guldmedalj 2019. 
 
Idag ska jag se " Hundar som jobbar." Sök och räddningshundar.  Läste en bok för längesen om just räddningshundar och ett team från Sverige var bl.a nere under jordbävningskatastrofen i Armenien 1988.

Mild vinter

Den milda vintern ställer till med kaos för älgarna.De har driften att vandra efter sina stråk, men isarna bär inte och många har drunknat. Jag som följde dramat från älgvandringen i våras minns ju deras kamp när någon gick igenom. 
 
En rubrik i kvällstidningarna avslöjar min brist på allmän kunskap. En av Sveriges mest kända artister är anhållen för kidnappning av en annan känd svensk artist. Tänk jag har inte hört talas om någon av dem, så värst kända kan de väl inte vara. 
 
 
 
 

RSS 2.0