Midsommarafton i Vilhelmina

Kunde ha varit en härlig kväll - men icke. Regnskurar byter av varandra. Affärerna är stängda och gatorna ligger öde. Är det affärerna som gör att det brukar vara lite rush ute?
 

Det artar sig

Idéer fattas inte för mig, men om de går att genomföra är en annan sak. Nu har jag iallafall fått hjälp med att sätta upp gardiner med hylla ovanpå, sånt som fanns förr. TACK för hjälpen. 
  Som sagt idéer finns och många faller platt till marken men ingen fara det kommer alltid nya.
 

Skolavslutning

Idag är det skolavslutning för studenterna. Vädret är inte bra. Det är kallt och himlen är mörk, det ser ut som om väderrapporten stämmer idag. Regn och åska. Kallt för studenterna i sina fina kläder. 
 
I tisdag var jag och min följare (dottern) i ett ärende till Umeå och vid färd genom stan stod trafiken helt stilla. Vi funderade ju varför och såg så småningom att det var studentavslut i Umeå. Vi hamnade mitt i kortegen av lastbilar och traktorer med glada (och förmodligen kalla) studenter. Vädret var lika taskigt där som det är här idag.  Vi rullade så sakteligen framåt och blev omkörda hela tiden. Av gående på trottoaren. Tillslut trixade vi oss in till en parkering i stan. Nästa problem. Parkeringsplats. Oj dottern såg en plats och snabbt lade hon beslag på den till förtret för en annan bilist som också hade spanat in den platsen. 
 
Vi vågade inte titta ut för att se om han hytte med näven åt oss. 

En fröjd för ögat

På min promenad idag såg jag, förutom hjortronblommor  även några som knutit sig. Det ger hopp om att jag även i år kanske får smaka hjortron.
 

Soligt ute

En underbar dag
 

Byxproblem

Jag har ju haft problem med att hitta passande byxor, men det har löst sig och numera har jag faktiskt två par.
 
Började fundera på att tvätta ena byxan så jag läste tvättråden.
 
Machine wash cold - maskintvätt 30 grader. Ok
Do not bleach - använd ej blekmedel. Ok
Do not tumble dry- ej torktumling.Ok
Sen var det ej kemtvätt - det kan jag acceptera.
Använd ej strykjärn. Det blir svårt. Det första jag gjorde när jag packade upp byxan var ju att stryka dem eftersom de var skrynkliga. Ojdå det var visst skrynkelbyxor. Det tänkte jag inte på. I vilket fall som helst så när jag skulle vända till sista tvättrådssidan på byxan så står det - do not Dryclean. Jag kunde ha svurit på att där skulle stå 
DO NOT WEAR.
Jag kommer att tvätta de som mina övriga kläder. Blir de förstörda så har jag ju ett par vanliga hederliga jeans också. 

Rapport från uteplatsen

 
Dagens rapport kommer från uteplatsen.  Nu blommar det
 
                                                                               
 

TV

Jag är inte ensam som somnar framför TV:n
 

Mulet

Idag är vädret lite gråmulet så jag tar en vilodag. Hade som vanligt tänkt se ett naturprogram på TV2 ikväll om världens natur, men ser underrubriken "spindlarnas hus". Jag avstår.
 
Vi röjde sly min syster och jag under veckan jag var där i hennes stuga ovanför Tärna. Fick låna några byxor av henne att jobba i. Jag minns när hon för några år sedan köpte dem i Hemavan. De var poppis då. 
 
Om jag sa att de var fina och att de passade bra, så ljög jag. Sorry syrran.
   Det är väl bara zebror som passar i detta mönster.

På jakt efter smaken

På väg hem från Stockholm tog vi morgonfika på Cityterminalen. Kaffe, smörgås frukt och en smoothie ingick. Allt detta för en billig penning. Denna smoothie var supergod, så nu provar jag mig fram mellan de alternativ som finns i affärerna här. Hittills har jag inte hittat nåt som kommer i närheten som den jag fick där. Ska jag måsta åka ner till Stockholm bara för den goda smoothiens skull?
 
Har förresten just läst i en av våra aftontidningar (heter det aftontidning även på morgonen) att den som promenerar i rask takt lever längre. Snabba promenader är bra ur hjärt och kärlsynpunkt. Vädret är vackert idag så jag ska gå ut och förlänga livet lite.

RSS 2.0