Livet på en pinne

Sitta i solen och äta godis - det är livet på en pinne.
 

Glamour

Dokusåpan Glamour har tagit sommarsemester för att börja sända igen 3 september. Långt sommaruppehåll. 
 
Hur ska jag nu fördriva tiden? Promenera? Blir väl snart ett torrt skinn som flänger runt lilla byn.
 
Läste förresten en löpsedel. Sköt din tarm och bli lycklig. Nu betraktar jag mig själv som lycklig eftersom jag har mat för dagen, bostad, hela jeans och är frisk och kry. Visste inte att det berodde på tarmen. 

Ogräs

Nu sitter jag här igen med skinnflådda fingrar, ont i axlar , rygg och ben efter att ha rensat ogräs mellan stenplattorna på uteplatsen. Sökte på nätet efter tips så jag har strött bikarbonat mellan plattorna, får se om det har effekt. Under årens lopp har jag väl försökt sätta plantor och buskar men inte lyckats så det är förunderligt att det växer där man inte vill. Kanske ska jag försöka sätta ogräs bara för att se om jag lyckas med nånting.
 
Nä, jag rensar gärna min lilla plätt. Har förresten fått ett annat tips - handskar. 

Äntligen vår

Efter en seg vinter med lite kyla och mycket snö såg våren äntligen ut att komma och jag kände att lite rehab
behövdes så jag drog till Stockholm till min syster. 
 
Hon åkte                     hon kom tillbaka
 



Ger upp

Det talas ibland om "de grå tinningarnas charm". Visst har jag fått grå tinningar men se charmen lyser med sin frånvaro så jag provar att förnya mig och hoppas kunna vänja mig längre fram. Vem vet charmen kanske kommer 

Tänd ett ljus

 
 

Apropå pengar

Såg en artikel i en tidning att man inte ska ge pengar till barn och ungdomar därför att kontanter kommer att försvinna så därför ska man inte vänja de vid kontanter. Det kommer bara att handla om kontokort framöver.
 
Ja ja jag tycker det är ett elände. När jag började arbeta så fick jag från början lön i ett kuvert. Det var enkelt att hantera dels var det inte så mycket i lön men framförallt så såg jag att pengar försvann och hur mycket jag hade kvar. När pengarna var slut så var det sluthandlat........
 
Att hanskas med kontanter,se att det tar slut är bra tror jag. Man får inte samma känsla för pengar av att bara stoppa in ett kort så är det klart. 
 
Någon gång under 1970-talet kom "Minuten". Med minutenkort kunde jag hämta ut kontanter i automat. Då fanns det ett litet bankkontor i varje stadsdel.  Sedan kom så Visa-kortet 1976. Jag har fortfarande inget Visakort, det går på nåt vis ändå. 
 
Visst förstår jag att detta med rånrisk är ett argument för att banker inte hanterar kontanter. Nu tror jag att skurkar och rånare alltid hittar sätt att olovligen tillskansa sig pengar. Rånrisken har kanske flyttat till bensinmacken eller kiosken som fortfarande tar kontanter. Sen läser jag ju om alla dessa bedrägerier som händer oss vanliga. Om jag bor i ett samhälle utan bank och har svårt att få tag i kontanter så lagrar jag pengar hemma.  Nä nu ska jag ta en middagslur på min knöliga madrass.
 

Vunnit

Det verkar som att jag segrat över blomflugorna. Jag har inte sett en enda fluga nu på en vecka. Eller jag segrat, det är nematoderna som vunnit åt mig. Kan bara tänka mig vilket blodbad som försigått nere i blomkrukan när de käkat upp larverna, bara för att sedan likt dinosarierna  dö ut i brist på mat. Hemska människa som inte har dåligt samvete ens. Hoppas bara att min elefantfot repar sig.

Tapetsering

Idag har jag lagt handen till det sista i omtapetseringen av köket. Det blev bra. Flickan har hjälpt mig med tapeterna, tack för det, men listerna har jag spikat själv. Och jag har båda tummarna i behåll.
 
 

Hopplöst omodern

Jag är fortfarande på jakt efter byxor. Verkar svårt att hitta några som passar och ändå har jag inte så stora krav - bara att de ska vara hela och att jag ryms i dem. Var på snabbvisit i storsta`n och byxorna har inte blivit lappade sen sist, dessutom behöver man inte fålla upp byxorna längre. Det är ju skönt faktiskt att bara klippa av.
 
Såg förresten i en av våra kvällstidningar vad som är på G. Jeansen bestod av midja och benavslut. Däremellan bara smala remsor på sidorna. Priset var därefter. Ju mindre tyg desto dyrare. 1500;- Nåja jag får väl gå på någon second hand-affär för de är kanske lika moderna som jag. Som jag tidigare sagt så är jag väl präglad av barndomen. Vi hade inte mycket men nog var vi hela o rena.

Vad har jag gjort

Ryggen värker, händerna är skinnflådda och detta för att jag rensat runt uteplatsen. Nu är jag värd kaffe och wienerbröd.

RSS 2.0