Nytt avsnitt

Jag har just sett ett nytt avsnitt av Hem till byn. Verklighetstroget. En tant som ramlat och fått gips på båda armarna. Fick sova på vårdinrättningen i dagrummet för det fanns inte plats. Sonen kom hem eftersom det inte fanns någon som kunde hjälpa henne hemma, och han undrade  "vart är vi på väg".
Detta eftersom det inte fanns någon beredskap hos kommunen att ta hand om en person i hemmet. Ansvaret vilade således på barnen som fick turas om trots att ingen av dem hade tid. 
 
Var det bättre när hela familjen bodde tillsammans och äldste sonen (som övertog hemmanet) tog hand om sina gamla?  Jag vet inte. 
 
 

Höstväder

Måndag morgon, och jag vaknade till ett grått  väder. Helgen har varit rätt fin. Det har förvisso blåst men även solen har tittat fram och jag har varit ute  flera timmar i helgen. Gäller att ta till vara på de fina dagarna nu. På söndag kväll var jag trött så Barnaby fick lösa morden i Midsomer själv. Handlade om UFOn. Vad ska man tro om det? Har läst i någon tidning att det upptäckts liv på en annan planet, så vem vet. 
 
Även sett tips om hur man ska få sina jeans att hålla längre. Bl a att  inte tvätta så ofta,utan stundom fräscha upp dem genom att hänga dem ute. Ja ja jag trodde vitsen var att ha spruckna byxor.
 
Miljöskandal har hamnat i focus. Sopberg har växt på flera ställen. Vet inte vad som är värst, att bara dumpa sopor eller att det trots kännedom fått fortgå. 
 
Jag minns den äldre kvinnan som för fjorton år sedan inte visste var hon skulle återvinna sin gamla stekpanna så hon lämnade den bredvid en sopcontainer. Hon anmäldes av en s.k sopspion.
 
Var finns dem idag????

Ur led är tiden

Varje dag under morgonkafet läser jag tidningar via datorn. Ja, nog kanske jag är snål som inte löser en tidning men huvudorsaken är att det är besvärligt att gå till sopstation med tidningarna. Förresten så löser jag en veckotidning detta pga korsord. 
 
Tidningarna är proppade med knivskärningar, och gängvåld. Ungar som slår och misshandlar andra ungar. Oprovicerat våld som läggs ut på nätet. Hur är man funtad? 
 
Läser också om hur semestande turister burit sig åt i fjällen. I våras var det trängsel när besökare trängde sig fram genom renhopar. Arroganta hade en del varit också. Stanna hemma.
 
I norra Sverige har turistvärdar fått gå och städa efter fjällvandrare som lämnat tält, sopor och kläder efter sig.  Tydligare information skulle turistpersonalen gå ut med till nästa år. Det är inte information som behövs utan vanligt folkvett. 
 
Tänkte jag skulle sluta med något roligt. Den första snön har varit synlig.  NEJ det var INTE roligt.

Det är dags

att sluta stoppa huvudet i sanden. Det är höst. Får nog stoppa bort sommarkläder.  Det är ju inte så kallt fast det ser väl dumt ut att vara lättklädd. Det tänkte jag idag när jag skulle ut, men så kom en cyklist och cyklade om i shorts. Sen mötte jag en person i t-shirt och bara armar så jag är nog inte ensam som förnekar hösten. 
 
På TV har en favorit serie börjat. Hem till byn. Denna omgång handlar bla om bonden som tjugo år tidigare satsade (med lantbruksnämndens goda minne) på storjordbruk. Nu sitter dem där med stora skulder och ett jordbruk som inte bär sig.  Det handlar också om hur byns affär fått lägga ner och  byns mack tar över säljandet av mat. Varje omgång har varit tidstypiskt och skådespelarna har åldrats på riktigt. 

RSS 2.0