Halka

Snö och milt väder betyder halka. I tidningarna kan man läsa om kaos och olyckor i trafiken  pga halka. Fy för den lede så otrevligt. Läste en artikel hur man ska gå säkert.  Ja broddar naturligtvis. Små korta steg och att inte ha bråttom. Passar ju mig. Det enda säkra jag vet är att ligga hemma i soffan oxh se på TV , fast då får man väl liggsår istället.
 
Tänk att jag en gånd i tiden drömde om att flytta till Kiruna. Jag var nog bra ung och dum då.

att komma ihåg

att jag har en blogg är inte lätt.  Jag har väl inte så mycket som jag vill dela med mig av. 
 
Tog igår reda på hur det är ställt med minnet och ordförståelsen när jag gick in på en tidningsida och gjorde högskoleprovets orddel. Det var 20 ord som man skulle veta betydelsen av. 
 
Jag minns när jag började läsa till undersköterska och skulle svara skriftligt på frågor. Jag förstod ingenting.  Många gånger kändes det som jag gick över tunn is - visste aldrig när den skulle brista. Trodde jag alldeles tappat ordförståelsen i det jag läste.  Så läste jag en text  om bokföring   för att kolla mig själv. Visst jag begrep.
Vid ett tillfälle sa min lärare efter ett skriftligt prov att jag skulle svara med mina egna ord och inte som det stod i boken. Okej tänkte jag, nu skriver jag som jag uppfattar vad texten säger mig. Tack fröken för att du var ärlig och sa till,  för allt lossnade. 
 
Hur det gick med testen angående orddelen hos i  högskoleprovet. 
 
Tjugo rätt . 

snöar

Ja se det snöar ja se det snöar det var väl roligt hurra...
 
Det var det inte alls

Drömyrken

Läste om ungdomars drömyrken när jag gick in på bloggsidan.
 
Unga kvinnors topp fem drömjobb
 
Läkare, lärare,polis,psykolog och att vara egenföretagare.
 
Unga mäns topplista såg lite annorlunda ut. Att vara egen företagare toppade deras lista och läkare kom på femte plats. 
 
När jag gick i skolan så ville mina klasskamrater vara sjuksköterska eller pilot. Mina egna drömmar handlade bara om att jobba på kontor. Det gjorde jag också under en följd av år.

Bio Downton Abbey

Äntligen kom en biofilm som jag ville se. Tänk att kunna göra en film på två timmar som handlar om förberedelser inför ett kungabesök.  Filmen var stundtals riktigt rolig. 
 
 
 

Måttet är rågat

Så blev det när jag skulle koka frukostgröten imorse. Två delar havregryn och en del vatten. Skulle vara tvärtom men så går det när tankarna är på annat håll. Det blev en riktig gröt kan jag säga.
 
Läste sen om mat som gör en lycklig. Det har jag läst förrut. Gick ut och köpte en banan och lite choklad. Lyckoruset  - vart tog du vägen?  När chokladen var slut var också lyckan slut. 
 
Ute ligger det snö i luften så nu finns väg ingen återvändo. Broddarna ska fram. Snart. Men än är det snöfritt - det är lycka.  

Klimatmedveten

Det pågår en massiv miljödiskussion. Alla vill dra sitt strå till stacken.
 
En norsk hotellmagnat vill förbjuda bilar.  Det går väl an när han själv åker privatplan.
 
En ingift engelsk kunglighet har använt samma kappa fyra gånger. Det ni....
 
En annan har använt sin kappa flera år.  

sett för mycket på tv reklam

  Kungligt
 
 eller hur
 



RSS 2.0