Sysselsättning

Hur får man dagarna att gå. Ja jag har bakat (och ätit upp redan) löser korsord och sitter vid datorn. På programmet nu står storstädning. Passar idag när det blåser kallt. Men det gäller att inte ha för bråttom för det verkar bli en långvarig historia det här. På det stora hela går det faktiskt bra att göra ingenting, det verkar tröttande det också men jag har min sköna säng. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag efter dag

Samma rapportering dag efter dag om viruset. 
 
Klockan 7  var jag och handlade idag. Kändes lovligt att gå ut då. Ett bra drag från affären. 
 
Att sitta inne är väl inte så kul fast det går bra än så länge iallafall. Det är väl bara det att man måste som känns tråkigt. Kan ju sitta ute på uteplatsen nu när det är fint väder. 
 
 En del nya TV program har jag upptäckt. Skulle sitta fint nu att ha någon form av TV utbud så jag kunde se någon film. Gissar att när detta är över vill jag nog inte se åt en TV på mycket länge.

Glesbygd

Det finns för och nackdelar med det mesta. Just nu är det en fördel att bo i glesbygd. Det var skönt att igår kväll ta en promenad. Gatorna har till stor del blivit isfria och det är rätt varmt och ljust länge nu. 
Att det är glesbygd märks, för jag mötte ingen. Kan inte påstå att jag brukat  möta människor  tidigare heller. Minns en midsommarafton när jag var på väg hem. Totalt folktomt. 
 
Läser om trängseln i bussar och tunnelbana i Stockholm. Hur tänkte dom när de drog in turer.
 
Såg också en kommentar  "äldre ska hålla sig inomhus för vi vill vara ute". 
 
Nu är det focus på äldre, det är jag inte van vid att så många tänker på oss.  

Jag har glömt

Det är inte första gången en virussjukdom sprider sig över landet och världen och är inte den sista gången heller. Den senaste jag minns är svininfluensan som kom runt 2009.  Att jag minns den är väl för att vaccinet hade en bieffekt som drabbade en del väldigt hårt.  Den senaste gången som jag själv varit sjuk var i början av 70-talet då Hongkong florerade. Kanske är det den som gett mig immunitet som hållit mig frisk genom åren.  Fast ingenting är ju för evigt.
 
Såg i en av våra kvällstidningar mat som gör att man minns bättre. Kanske nåt för mig.
 
Valnötter äter jag sällan
Kaffe tar jag varje morgon
Fisk äter jag ibland
Spenat äter jag aldrig.
Mörk choklad sägs höja koncentrationen
Apelsiner är bra eftersom kroppen inte procucerar C vitamin själv.
Sen var det några fler matvaror - men de har jag glömt.

Stiltje

Över en månad sen som jag skrev något här. Jag har hunnit med en resa till till  Stockholm. Där var det vårlikt. Det känns även här som om det kan bli vår. 
 
För övrigt står Sverige, ja hela världen stilla nu pga viruset . Äldre uppmanas att hålla sig inne. Jag kan tänka mig att vi inte ska belasta sjukvården. Nu har ju jag inte blivit 70 år ännu, som verkar vara den magiska gränsen för att kunna tänka och ta beslut själva för om man ska gå ut eller inte. Är man äldre eller är sjuk på något sätt så är man skörare oavsett vilken sjukdom som går.  

RSS 2.0