Snart slut

på augusti månad och hösten är ett faktum. Trodde aldrig att detta virus skulle vara så långvarig, men nu skulle man kunna gå i idè. Kan konstatera att det verkar bli ett förspillt år. 
 
Nåja viruset lever vidare och så gör även jag. Har haft  energi nu några dagar och det är skönt att det inte känns besvärligt det som trots allt ska göras. 
 
Efter promenaden idag tog jag itu med avloppet i tvättstugan. Ja, inte får man vara kräsmagad precis. 

En ljusglimt

Solen tittar fram idag. Nu gäller det att ta till vara varje soltimme som går för det ska bära under hela hösten och vintern. 
 
Nåt som inte är någon ljusglimt är tidningarnas rubriker. Dödsskjutningar och knivskärningar. 
 
Värmen har också medfört trängsel på badstränder. Några hade köat i timmar för att ta sig fram och där bara upptäckt att det inte fanns någon parkering. Men hallå!!! Solen hinner ju gå ner innan ni kommer fram. Sedan har badgästerna åsikter om att det är för trångt. Ja du som badgäst är också en del av trängseln. 
 
Såg ett TV program om tigrar igår. Tigerfarmer, där djuren hålls fångna i små burar. Honorna för att avla fram ungar. Tigrarna slaktas sen och delarna används på olika sätt. Bla tigersprit med bitar av tiger i. Fruktansvärt. Korrupta tjänstemän som möjliggör bl a smuggling.  Allt för pengar. Verkade inte ligga direkt fattigdom bakom heller utan bara synisk girighet. Så fattig har jag aldrig varit att jag varit beredd att sälja min själ. 

NY månad

Idag är det 1 augusti. Sommaren är snart förbi och det syns att kvällarna blir mörkare. Vaknade imorse ovanligt pigg, trots att jag sent igår vaknade av att jag hörde en duns. Jag satte mig upp och tittade mot ljudet som jag hört och såg en spindel. Till slut lyckades jag få in den i en burk så jag kunde släppa ut den. Nej  det enda kryp jag tar död på är mal eller ängrar, men såna har jag inte här. Mycket sällan jag ser någon spindel också. 
 
Eftersom jag kände mig pigg så storstädade jag hela (nåja så stor är den inte) lägenheten. Lördag brukar vara TV-fattig. Endast Morden i midsomer, men dem har gått i repris så många gånger så nu kan jag lista ut vem som är mördaren. Sitter istället och lyssnar till radion.  

RSS 2.0