Midsommar

Så har då årets midsommar varit. Det har regnat och regnat hela helgen. Nåja ingen frost iallafall.
 
Juni månad har inte varit speciellt solrik och det är svårt att fatta att nu är det snart juli. Jag hinner inte med. Har jag kanske blivit lite senfärdig med åren.
 
Idag har jag varit till sjukgymnasten och arbetsterapeuten. Sen har jag varit hos tandläkaren. Allt bra, tack o lov.
I spegeln hos tandläkarens väntrum såg jag en tant. Herreminje det var ju jag. Vilken bild visar en spegel? Verkligheten säger ni - nå då får jag väl ändra på verkligheten på nåt sätt. Tankeverksamhet pågår.  

Mot sommaren

Söndag kväll och vi har haft en strålande dag. Jag har fortfarande kvar lite hjortron så idag har jag kokat sylt. 
Fick bild på äldsta barnbarnet som i fredags hade sin första skolavslutning. Som en liten älva,så fin.
 
Egentligen minns jag bara en enda skolavslutning som jag hade. Det var väl för att jag hade fått så fina kläder. Hade fått välja själv. En randig  plisserad terylenkjol och lejongul skjortblus. Den verkliga stoltheten var ju skorna. De var vita och hade en liten liten klack. Fröknarna rynkade lite på näsan när dem hjälpte mig handla men de sa ingenting för mamma hade ju lovat. Fröknarna, ja det var dem som jobbade på skolhemmet där jag bodde under skoltiden.
 
Hur  som helst - nu har mina barnbarn och bonusbarnbarn hela sommaren framför sig. Det har faktiskt jag ochså för första gången på 25 år. Detta pga min skada som gör att jag inte kunnat tacka ja till arbete i sommar. Synd bara att armen även hindrar mig i allt annat också. Nåja mina ben fungerar iallafall, så jag får väl ge mig ut på en promenad och lösa lite problem.      

Mode

Åter en strålande dag med sol. Idag ska jag lägga några timmar i tvättstugan. Det är jobbigt men skönt att kunna lägga in rena kläder. När jag gjorde iordning tvättkorgen så såg jag att knäna håller på att komma ut på mina favoritjeans. Nu är de utnötta, och jag får börja kolla var jag kan hitta nya. Jag kom att tänka på när jag för några år sedan fick kassera mina favoritjeans, eftersom båda knäna var helt ute och rädslan var att byxabaken skulle rämna, så besökte jag ortens klädaffär för att köpa nya. Visst fanns det jeans men när jag tittade närmare efter så var de ju lika trasiga som mina. Jag blev lite ställd. Affärsbiträdet funderade om jag ville prova men jag sa som sanningen var att mina jeans hemma som jag kasserade såg likadana ut. Ialla fall så var jag och dottern i Umeå för ett tag sedan och jag tänkte köpa en tshirt. Ur led är tiden - där hängde tshirts med trasiga kragar. Först tänkte jag att någon provat och haft sönder den och bara hängt tillbka, men alla på det klädstället hade hål runt kragen.
 
Så nu sitter jag och tittar på vad som kanske blir nästa modegrej.
 
    

Brottsplatsen

Tog en promenad och kom så förbi brottspatsen. Platsen där jag hanns ifatt av olyckan trots att jag är snabb.
Resultat blev två brott, frakturer alltså, på min högra arm. Ligger nu i träning för att återfå styrka och smigighet.
Jag kan väl inte påstå att det sker förbättringar med några elefantkliv precis. Snarare mussteg. Lärde jag mig nåt?
Vet inte, men första tanken jag fick när jag kommit hem var - pensionär bliv vid din TVsoffa det är säkrast.
Att zappa på tvdosan för att hitta något tvprogram är väl motion så det räcker. 
 

RSS 2.0