Vanor

Vanorna har ändrats sedan jag blev pensionär till 100%. Bl.a har Tv-tittandet ökat. Jag har alltid tyckt om att se program med djur och natur. Nu brukar jag se ett program som heter Veterinären på landet.
De behandlar de mest varierande sorters djur. Små djur som upphittad fladdermus till kossor och grisar på ett par 100kg. Apropå kossor, de måste vara de snällaste och tåligaste djur som finns. Åsnor sägs vara envisa och det verkar stämma. 
 
 
Att ha husdjur kan här innebära minigetter eller minigris förutom hundar och katter. 

Glädje

Hoppet tänds


Äta och baka

Dagarna fylls med mat och sockerkaka. Sen en promenad och lite städning. Glamoröst.
 
Såg en artikel om mat som gör oss gladare.
 
Banan - gillar jag faktiskt. Som barn var det högtid att få en banan.
Paranötter - påverkar sköldkörteln på ett positivt sätt.
Mjölk - också bra för sköldkörteln. Innehåller dessutom D-vitaminer
Stark mat - Hmm. Startar tydligen smärtreceptorer i mun och hjärnan tror att det handlar om smärta och frisätter endorfin. Kanske därför jag blir glad när jag äter köttfärssås. Jag brukar blanda i chili.
Choklad - det visste jag att choklad gör mig glad.
Lax - innehåller niacin som skyddar mot altzheimer och minnesförlust. 
Spenat - äter jag aldrig hur nyttigt det än är.
 
Jag gick ut idag för att handla lite varor för att höja upp humöret. Ska nog äta lite mera lax för det jag kom hem med var blåbär och vaniljsås för att göra smulpaj.  Ja jag blev glad av det också.
 
Ikväll ska jag lösa mord i Midsomer med chief Inspektor Barnaby. 

Ny månad

Lördag morgon och jag vaknade till regn. Temperaturen nära noll. Den goa värmen borta.
 
Ute i världen rullar siffrorna för corona vidare. Turister har åkt till Grekland. Nöjda och glada skulle man kunna tro, men inte. Det är inte som innan klagas det på. Inte stora bufféer, och restriktioner i form av mask och tvätt. Världen har öppnat upp, men äldre ska fortfarande hålla sig ur vägen. 
 
Såg programmet om Frida, en trotjänarinna. Fick sitt första egna boende vid 86 års ålder.  Skulle kunna tro att det var 1800-tal, men hon dog 2002 vid 90 års ålder. 
 
En rubrik i dagens tidning fick mig att blinka till. Handlade om kändisar som kastat kläderna och visat upp sig nakna på nätet.Varför??? 
 
 
 

RSS 2.0