Vad har jag missat

Promenerade idag på min favoritsträcka och ser att hjortronen har knutit sig och ser rätt stora ut. Hur har jag kunnat missa blomningen?  Går livet förbi utan att jag märker det? 
 
Läser i dagens tidning att en 4-åring gått omkring på en strand i södra Sverige och skjutit med ett luftgevär och att pappan inte såg nåt fel i det. Är det så konstigt att världen ser ut som den gör. 
 
Fick ett tips om ett TV program som ska sändas ikväll. Frida, heter programmet. Handlar om en kvinna som varit hushållerska hos en läkare i hela sitt liv. En dokumentär som ska bli kul att se.  Jag har tidigare sett ett norskt program som hette "det omöjliga landet". Handlade om bl a den s.k "blodsvägen" som byggdes i Norge av krigsfångar. Den vägen åkte vi lite då och då medans mina föräldrar levde.
 
 

Midsommarhelg

Midsommarhelgen snart slut. Det har varit soligt och fint hela helgen. Jag minns ju när jag var ung så brukade vi åka till Fatmomakke. Det var poppis då, och vi låg i tält och frös.
 
Själv skippade jag sillen i år också. Det blev pizza och en liten jordgubbstårta. Ja, nog var den liten.
 
Det fina vädret lockar till bad och i media rapporteras att nio personer drunknat. Tragiskt. Läser också hur räddningstjänsten inte kom fram då bilar parkerats och blockerat tillfart. Ska det vara så svårt att gå en bit. Och hur tänker man när man står och fotograferar med mobilen när det händer en olycka. Saknas det vanligt folkvett.
 
De ljusa dagarna har nått sin kulmen - igår var det sommarsolståndet. Sakta men säkert blir det mörkare igen.

Livet rullar på

En månad sen sist jag skrev. Vad har hänt? 
 
Viruset härjar vidare och skördar nya offer varje dag. Sverige har öppnat upp men inte för äldre, vi ska fortfarande akta oss. Tack för omtanken, om det är det det är. 
 
Efter att under viss tid haussats upp att Palmemordet skulle lösas, så presenterades resultatet av den senaste utredningen. Intet nytt under solen. En gärningsman pekades ut som misstänkt, men nya bevis fanns inte. Rättare sagt det finns inga hållbara bevis.  
 
Däremot så har dubbelmordet i Linköping fått sin lösning. Efter 16 år har gärningsmannen hittats och erkänt.  En doldis mitt bland andra hyresgäster i Linköping. 
 
Lite glädje ska jag väl förmedla också. Ute skiner solen och jag har vunnit 25 kronor på en lott. 

RSS 2.0