Avslappat läge

Apollo i sitt favorithörn
 

Livsviktigt

Jag såg häromdan att TV-serien Glamour hade startat efter sommaruppehållet. Hur har jag missat det?  Så nu har jag haft full sjå med att uppdatera vad som hänt. Dubbelavsnitt i nästan en månad. 
 
Nej jag har försökt - det går inte. Jag kan inte sitta låst framför datorn och se vad som hänt i alla program Så jag har sorterat alla avsnitt under "onödigt vetande".

Lite upprörd

Som pensionär har jag fått uppsöka vårdcentral med läkarkontakt lite nu och då. Det har ju varit en ny företeelse för mig att gå till sjukan för min egen del. Idag var det dags igen att få svar på ev åtgärder. Läkare frågar ju en del och den första frågan jag fick var "har du varit på utredning"? Hallå där - det var ju du som skickade remissen. Sen läste han journalanteckningar och skrev ut ett recept och poänterade att de piller han skrev ut var helt ofarliga.
Hade nog väntat mig att läkaren visste varför jag var där och varför trodde han att jag var rädd för piller bara för att jag varit så frisk att jag inte behövt ta medicin under mina år. Svaret på proverna hänvisade han mig att läsa min journal på nätet och att jag kunde googla vad det innebär att vara benskör. När jag nu googlat så det enda som fattas är att kunna skrivat ut egna recept, sen är väl läkarbristen snart ett minne blott. 
 
Det har ju varit val och ingenting förändras efter det. Trätorna torde fortsätta fast det faktum att alla är beroende av varandra för att genomföra något vallöfte borde gynna viljan att samarbeta. 

Val

Valpropaganda är i full gång. Kan konstatera ett det endast är ett parti som presenterat vad de vill åstadkomma i Vilhelmina. Vem som än styr i övriga Sverige så är det för mig viktigast att partierna här kommer överens för i vår lilla ort så kan inget parti styra helt i enlighet med partiprogrammet. Sen är det som min syster sa att detta med miljön med alla kuvert som inte kan återvinnas. Det tänkte dom inte på.
 
Läser i en av tidningarna att ett av IKEA varuhusen ska bli kontanfritt. Som det står tuffare för de äldre, men detta är framtiden. Jotack nog vet jag att jag som äldre inte är framtiden. Det behöver ingen tala om för mig. 

RSS 2.0