Åsele

Var igår på mitt årliga besök på marknaden i Åsele. Strålande väder. Lagom med folk. En del ändringar har gjorts med marknadsplatserna och en del knallar saknade jag. Eller kanske hittade jag dem inte.
 
En besökare som var på marknaden för första gången sade att knallarna sagt att det var dålig köplust i Åsele.   Stånd med kläder och matserveringar var dominerande. Kläder i all ära men när stånd efter stånd har likadana kläder blir jag less. Årets marknadsmode är tydligen randiga byxor.  Undrar var knallarna köper  de kläder de säljer.  Men för mig är det mer tradition med marknaden än jul. Om man med tradition menar nåt man gjort länge. 

En fröjd för ögat

Kollade in hjortronen idag. Det verkar bli gott om bär. Det var hjortron överallt.
 
Läste om ett automatiskt fallalarm, i form av en klocka.  Det är mobilt och fungerar var jag än är. Det är alltså en app  i mobilen och kopplad till  klockan med larmet.  Då är frågan. Vems mobil?

Jakten på skatten

Det kanske inte var jakten på skatten när vi häromdan åkte till Tärnaby, men väl jakten på en loppis. Jag visste var det var eftersom jag varit där förr. Vi körde och körde på en ändlös väg. Till slut tänkte jag att byn och loppisen nog hade försvunnit. Fast det var nog minnet som hade försvuttnit. 
 
Jag kollade in hjortronen. Faktiskt var en del riktigt stora. Jag är ju uppfödd på hjortron,renkött och röding och numera är bären det som återstår.  På sommaren när vi var hemma gick vi ut och plockade och hjälptes sen åt allihopa att rensa. 
 
När vi var små så hade vi inga sofistikerade lekar. Min syster berättade om ett av våra nöjen. Vi knöt en bit vaxduk runt fötterna och åkte sen kana i lagårn (ladugården). I gödsenrännan. 

RSS 2.0