Höst

Nu går det inte att förneka längre - hösten är här. Detta efter en sommar som kommit och gått utan att det märkts.
 
Vad har då hänt sen sist? Inte myket. Helgen tillbringade jag mestadesl framför TVn. Barnaby har varit flitig och löst mord i flera kanaler. Nu har Hem till gården börjat igen, men så kort avsnitt så jag hinner knappt sätta mig så är det slut.
 
Veckan inleddes med besök hos sjukgymnast och arbetsterapeut. Ja det går ju inte bakåt precis så jag får väl vara nöjd.
 
Idag på morgonen har jag varit hos tandläkaren som har dragit bort resterna från en visdomstand. Rester som jag
haft kvar sen barndomen och nu börjat poppa fram. Det gick bra. Billigt var det också, drygt 400,-  Så nu sitter jag här med ena sidan bedövad och en titt i spegeln säger mig att botox inte vore helt fel. 

Förutsägbar

Har just varit ute på min promenad och jag har fått mig en tankeställare. När jag som vanligt närmade mig ett övergångsställe så ser jag en bil komma och trots att jag har ca 50 m kvar till denna övergång så stannar bilen för att släppa över mig på övergångsstället. Nu var det ju så att jag hade inte tänkt gå över men mina tankar rusade iallafall fram o tillbkaka, vad ska jag göra?  Gå över trots allt eftersom bilisten trodde det eller gå rakt fram som jag tänkt mig. Att man kan hinna tänka så mycket den stund det tar att gå 50 m.
 
Nej, jag gjorde som jag tänkt - jag gick rakt fram och bilen gasade iväg.   Tänk såna artiga bilister det finns här, som stannar vid övergångsställen för säkerhets skull. Nån kanske kommer nångång och ska över. 
 
Eller är det dags att ändra gångrutt. Om jag bara inte vore så mörkrädd. Men jag får väl bli morgonpigg.

Premiär

Höstens fest är när det är premiär på surströmming. Lite svår att rensa men det är sånt man får ta.
 
Även i TV börjar det märkas att sommaren är över för nu börjar Hem till gården igen. 
 
Så nu har ju min första lediga sommar på åratal kommit och gått och jag kan bara säga att
 
LEDIGHET ÄR ÖVERSKATTAT.  

Allt ordnar sig

Jag fick idag ett häfte/katalog med varor som man kan beställa. Vad behöver jag?
 
Hollywood pants - som formar, håller in och lyfter. Underbart och dessutom till sparpris.
Läsglasögon behöver jag - här ska inga tillfällen till kap missas.
Lättskött orkidé vore väl nått för en som glömmer att vattna.
Sen behöver jag en nagelsax med långt skaft. Det har faktiskt blivit långt ner till tårna.
 
Ett flertal produkter för fötterna finns. Gå som på moln- det skulle jag gärna göra.Skydd för onda tår, kanske vore nåt men nu har jag ju inte ont - de är bara fula.
 
En mössa med integrerad lampa så man både syns och ser. Nja jag vågar mig ändå inte ut i mörkret.
 
Rymlig plånbok kanske vore nåt. Fast efter denna beställning behövs ingen plånbok alls.  Fattig men pigg när jag sen glider fram på molnen. 
 
 

Lägenhet

Ibland är jag glad över att min lägenhet är liten, och det är när jag ska städa. Det har jag gjort idag. Inte är jag lika vig som förr, det märks när jag ska dammsuga under möblerna. Tappade balansen idag och eftersom jag är lite rädd om min högra handled vågade jag inte ta emot mig med händerna. Så nu sitter jag och är öm i baken istället.
 
Kom just på en sak. RUT. Jag är ju pensionär. (varför nu det ska vara så svårt att komma ihåg - hur är det med minnet Bim)  Visst är väl Rut till för oss som har lagt de goda förtjänsternas år bakom oss.    

Helg

Söndag kväll. Ännu en helg har passerat. Allt har varit lungt, fint väder och bra TV. Barnaby har som vanligt löst många mord i Midsomer.
 
Är just nu lite trött efter en promenad. Värmen tar på orken, eller är det orken som avtagit. Den s.k hotellbacken blir brantare och brantare. Jag förstår ingenting - hur är det möjligt. Fast nu har de satt ut två parkbänkar i backen så nu ska det väl gå bra. Det skulle kanske gå att sätta ut bänkar här i trapporna där jag bor också.
 
Augusti har ju nu gjort sitt intåg och det är bara att acceptera att hösten står för dörren. Det vore väl en ide att såsom björnen gå i ide under vintern.  

Telefon

Ha ,  telefonen min funkar. Flickan min ringde nyss så nu vet jag att den funkar. Värre är det med en av mina klockor. Vaknade tidigt i morse och tittade på klockan, den visade 16.45. Jag blev lite brydd så jag tittade på min telefon och den klockan visade på 4.45. Tiden var alltså rätt men tidsangivelsen fel. Till saken hör att denna klocka ställde jag aldrig om i våras när det blev sommartid, så den har hela tiden gått en timme fel  men nu plötsligt var det rätt tid fast fel ändå.  Är klockan knäpp eller är det jag som är knäpp. Eller är det oknytt. Who knows.  

RSS 2.0