Nyårsafton

På TV fronten intet nytt ikväll. Ja, det blir väl inringt ett nytt år för dem som håller sig vakna.
 
Igår hade jag en riktig TV dag. Såg Nord och Syd. Från 15-21 . Sen kom Greven av Monte Cristo.
Som mycket ung gick den som serie i radion. Så kvart över sex på kvällen gick jag ner till sällskapsrummet på barnhemmet och lyssnade. Men jag missade slutet. Så småningom, flera år, så hade jag chansen på nytt. Jag lyssnade andäktigt,men missade slutet. Som vuxen köpte jag bokserien på en loppis. Gissa vad? Lite trasigt. Slutet bortrivet. Nu började det likna ett trauma. Men så kom filmen på video och jag fick se från början till slut.  Det fick jag igår också. 
 
 

Storstadskänsla

Skulle handla och ser det står "inkastare och utkastare"  utanför entrén. Alltså en s.k lots för att leda in kunder rätt väg och inte för många. Nu var vi inte för många, för jag handlar när det är få bilar på parkeringen. Ingen trängsel för kassörskan och mig. Vi har haft det lungt och förhållandevis enkelt här i glesbygden. 
 
Väderprognosen för nyår ser lovande ut för våra husdjur. Det ska alltså vara nederbörd och inget väder för nyårsraketer. 

Snart slut

Julafton över. Julen snart slut. Boken utläst. Pralinasken slut. Igår så jag den humörhöjande filmen Glada hälsningar från Missångerträsk. Kvällens TV tablå ser dock inte ljus ut. Men ljusare tider kommer, sägs det. 
 

Julafton

 
 
 

Julfilm

Sett på julfilm idag. En sak som slår mig är att det kan se ut som snö, kanske är det riktig snö, men nog trippar damerna i filmen fram i högklackade skor. Filmerna slutar lyckligt iallafall. Jag menar ingen har hitills brutit nåt ben. 
 
Att sluta lyckligt. Såg att ett skogsbolag tyckte att hösten älgjakt gått bra. Knappast för älgen väl. 
 
Ett nyhetsinslag som upprörde var lastbilsschaufören som jagade renar framför sin bil på hal väg. 
Han  tyckte inte det var djurplågeri.  Ren springer tills den stupar.  Han lade ut filmen på nätet så därför uppdagades det och han är anmäld. 

Traditioner

Läste i en tidning om detta fenomen som kallas jultraditioner. Ibland konstiga sådana.
 
Pralinask. Aladdin. Ja, en sådan har jag köpt. Det var ju extrapris, så den måste jag ha.
Barr. Nåja det var väl inte så farligt.
Kalle Anka. Det är väl inte skadligt iallafall att se den.
Julotta. Aldrig varit på en sån.
Julmusik. Det gillar jag.
Julmat. Jaja den åker in och ut i flera dagar. 
På tal om konstiga traditioner så platsar väl jultröjan in. Har aldrig haft någon,och vill inte ha någon heller. Påminns om detta nu när det går julfilmer i flera kanaler.I filmerna är det tydligen tradition. 
 
Nåja det ljusnar vid horisonten för idag är det vintersolståndet. 

Snart jul

Snart är det jul IGEN. Jag har redan köpt min julklapp så julen tillbringas väl i läshörnan.
 
Såg att detta med viruset skapar passivitet, det är nog sant,  och det gavs tips på hur man ska undvika detta. Nämligen att skapa ett aktivitetsschema. Planera in morgondagen och boka in aktiviteter.
Står det på schemat att kl 12 ska jag ta en promenad så SKA jag göra det.
 
Nej  det passar inte mig. Tycker jag har varit schemalagd under större delen av mitt liv så nu gör jag som jag vill. Och vill jag ingenting göra så gör jag ingenting.
 
I kväll överger jag Chief Inspektor Barnaby. Han får lösa morden i Midsomer själv för jag ska se Mamma Mia , uppföljaren. 

RSS 2.0