Favorit i repris

      Unnade mig en tårta på min dag. Och nej besökare göre 
                                                                                     sig inte besvär, den är redan uppäten
 
                                                                                                                                                               
 

Redskap

Har införskaffat redskap som ska vara till hjälp för min lilla uteplats. 
 
 
Jo ni ser rätt de skulle passa för ett barn eller jag kanske bara är barnsligt glad över min uteplats.
 
Jag har fört en lite ojämn kamp mot blomflugorna. De har visserligen minskat betydligt men det har även mitt tålamod så nu har jag köpt "nemablom" ett biologiskt bekämpningsmedel. Resultatet ska ha kommit
inom 14 dar. 

Inte bara kul

Jag har rensat ogräs som vuxit upp mellan plattorna på min uteplats. Detta är något jag kommer få göra titt som tätt om jag vill ha det någorlunda fint, och det vill jag ju. Hade glömt hur jobbigt det var. 
 
Det verkar också som om jag utvecklat en fobi mot larver/skorvar. Råkade dela en metmask (tror jag) för det kröp iväg åt olika håll. INTE kul.  Jag minns ju när jag var ung och skulle fiska så kunde jag aldrig lära mig att agna kroken med annat än apelsinskal. 
 
För ju en något ojämn kamp mot blomflugor som jag fått i min numera enda blomma. Eller sorgflugor som jag lärt mig att de heter. Flugorna minskar i antal och jag känner inte minsta ånger när jag ser att de drunknat i den specialblandning av såpa, vinäger o lite diskmedel som jag gjort. Har visst blivit en hård kvinna, iallafall vad beträffar småkryp. Nåja spindlar bär jag fortfarande ut fast nu är det längesen jag sett någon.

Den osminkade sanningen

Att ha sovmorgon var ett av de saker jag såg fram emot när jag skulle sluta arbeta, men nu vaknar jag alldeles själv redan vid 6-tiden och det är tji att somna om. Härligt kanske men det innebär också att jag sloknar tidigt på kvällarna. Ett annat fenomen som uppträtt är detta att ta selfies, självporträtt alltså. Man skulle kunna tro att jag blivit naricisst men så är inte fallet. Jag känner inte igen den grå tanten, så jag behöver titta och bli bekant samt acceptera den osminkade sanningen. 

Längesen

Ser att det är ett bra tag sen jag kom ihåg min blogg. Minnet var det. 
 
Sen sist har det varit påsk. Fint väder och lungt o stilla. Efter påsken har det snöat och blåst och snöat och blåst. Fast idag verkar det som om våren är på väg för just vägarna börjar töa fram så nu kryssar jag mellan barfläckarna när jag ska ut.
 
För övrigt verkar denna söndag kväll bli lik andra söndagskvällar. TV bjuder som vanligt på världens natur och Barnaby. Såg förresten en trailer från Robinson. Ska kanske se det istället. Lite bråk (eller mycket bråk) som omväxling för alla mord i Midsomer. 
 
 
 
 

RSS 2.0