Äntligen

Äntligen är snön och isen borta från gatorna så nu slipper jag trippa på tå med hjärtat i halsgropen varje gång jag ska ut. Nu kan jag ta ut stegen och gå med full fart. Härligt. Det är väl ungefär som att gasa ur bilen när man hade meskört den.
 
Vad ska man göra en lördagkväll. Jag har väl som vanligt min hjälte Barnaby att se på TV, och när den är slut gissar jag att även jag är slut. 

Vår

Nu känns det att våren är på väg på riktigt. Solen är varm. I februari kördes snöhögen bort som legat framför mina fönster och jag tänkte att nu är det snart dags för lågskor. Jag bedrog mig. Det har snöat så nu ligger det en ny snöhög framför lägenheten. 
 
Jag är nu på jakt efter en sittstol, en som man fäller ut, för att kunna sitta bekvämt ute i solen men hittar ingen.   
 
Såg när jag loggade in att jag skulle skaffa PRO för att bli en bättre bloggare. Vad är det? Något för PROare, alltså något för pensionärer, eller vad. Får väl läsa och se om det är nåt spännande.
 
 

Bilist

Nu har jag slutat köra bil (man ska ju sluta medan man vet var ratten och spakarna är) men jag minns ju hur det var förr. 
Bilarna hade t.ex länsbokstav. Man såg direkt varifrån bilisten kom. AC för västerbotten tror jag visst att det var. 
Bilarna hade askkopp. Det röktes för fullt förr. När jag nu ser en gammal film så röker de flesta i filmen stup i kvarten. Hur kunde de andas?  Nu är det hållare för kaffemugg istället i bilarna.
Kasettband. Jag älskade dessa.
Choke. Bilar var försedda med en liten spak som skulle dras ut innan start för att ge lite extra bränsle. Sen skulle den ju  tryckas in igen men glömdes kanske bort och det började gå dåligt. Naturligtvis var det kvinnor som glömde att trycka in den igen - den användes till att hänga upp handväskan. Jodå så sades det i skämttidningarna. 
Glödvärmare. Dieselbilarna skulle gödgas före start.
Vintertermostat. Byttes till vintern för att bilen skulle bli varmare. 
Lite nostalgi som jag läste medan Herbert lade sig till rätta för att sova.
 
 

Hälsosam

Man ska väl börja dagen med en hälsosam frukost och det gör jag.
 
 

klok bokslukare

Herbert vet hur han ska få uppmärksamhet. Idag tampades vi om mina skor. Han hämtade och ville gnaga och jag sa nej och bar tillbaka dem. Alla skor ryms ju inte under taket. Till slut tröttnade jag så jag sa "Herbert gå och hämta en bok istället". Genast lullade han iväg till byrån där jag lagt böckerna och tog dem istället.  Klok hund. 
 
Hur kommer det sig att ordet NEJ inte förstås, varken av barn eller hundar. Ska kanske träna in ett nytt ord. 
Bokslukare är vi båda men den här boken verkar färdigläst.
 

Fast i det gamla

Nog är jag fast i en hel del gammalt det vet jag. Nu såg jag en lista över saker som tillhör det förflutna, det som SKA bort. Sånt som definitivt inte är inne längre. 
 
Ord och citat på våra väggar- helt ute. 
Kartor över våra städer - nu finns ju GPS som tar oss överallt dit vi inte vill.
Läderhandtag på våra skåplådor - nej det tyckte jag var fult redan då.
Sammetspuffen - de finns nu i våra affärer här. En sån tackar jag inte nej till. Det kanske bara är här den finns nu. Stackars mej som inte fattar att det är ute.
Satsbord - finns till salu på blocket. Någon annan som läst samma lista som jag och säljer i rena förtvivlan.
Vaser med små hål -fattar inte. Hål i en vas.
 
Nåja allt går igen - snart nog är även jag modern igen.  

Ny månad

Ny månad har det blivit sen jag var inne sist. Snöhögen utanför är borta så jag tänker att våren är här. Fast jag läser samtidigt att ett nytt snöområde och kyla är på väg så än får jag väl inte ställa bort snöskyffeln. Februari blev en trist månad då lilla Apollo, som jag skötte om ibland plötsligt blev sjuk och dog. Förfärligt.
 
Nu har Herbert gjort entré. 
 Finns det nåt ätbart? 
 

RSS 2.0