Tack

Tack SVT för älgvandringen. Nu är det över för  detta år och det har varit många höjdpunkter. Passat bra när livet för övrigt pausat.
 
Ett av sommarens nöjen, Åsele marknad, har ställts in och det förstod jag ju. Knallarna får vänta med att packa upp sina varor till nästa år. Tänk om även almanackan kunde pausa så man får uppleva detta förspillda år igen. 
 

Tänd ett ljus

Tänd ett ljus
 
 
 

Aktivitet

Hos mig är det inte någon aktivitet. Det sparar jag tills älgvandringen är över. På timmen efter första inlägget har 10 älgar till simmat över. 50 älgar. 

Hur gick det till

I en av tidningarna idag ställer sig C Hagen frågan om hur det gick till att gå från ungdom till 70+- are.
Tänk att det undrar jag också. Hon beskriver om TV-serier och om att ena dagen kan hon vara aktiv med bakning och städning osv. medan andra dagar tillbringas i fåtöljen. Helt sant. 
 
Det är ju besöksförbud på våra äldreboenden. Men är man partiledare så går det an. Då finns det skyddsutrustning. 
 
Älgarna vandrar vidare. Det har varit full aktivitet ett par dagar nu. Sändningen har förlängts till midnatt på fredag den 8 maj. I dagsläget har 40 älgar simmat över älven. 
 
 

Vädergudarna

Vädergudarna pekar finger åt mig. Jag ställde undan min spade igår, tänkte att det var färdigsnöat men tji fick jag. Vaknade upp med heltäckande snö. Det var förresten likadant ifjol. Stort snöfall dagarna efter att jag ställt undan vinterredskapen.
 
Uppväxt i fjällen, som jag är, så stod vintersaker såsom spark, skoter, spadar osv. ute hela året. Sommarsäsongen var så kort att det inte löntes att ställa undan sakerna. Dock inte hos oss eftersom min pappa var noga med att hålla ordning runt husen. 
 
För övrigt går allt sin gilla gång. PÅ TV,n visas gamla filmer och det mest spännande är att titta på älgarna där det stundtals inte händer nåt.Men när det händer då är det kul.
 
Själv har jag utvecklats. Till sockerkaksbagerska. Gott är det. 

RSS 2.0