Knapert

Jag har köpt större lägenhet.
 Så nu blir det bröd och vatten.
 
 

Att åldras

Det här med att åldras är något jag inte hänger med i. Läste om 15 artiklar som visar just att man åldrats. Här kommer några axplock.
Mangel - har jag ingen men jag stryker mina lakan. (andras också ibland) Tänker fortsätta med det också.
Pelargoner - har jag inte heller. Nog är de vackra men de torkar ju bara bort. Plastblommor hade jag i min ungdom och fick mycket kommentarer för det. Nu är det inne.
Gardiner - byter bara till jul i köket. Alltså halvgammal.
Trasmattor - äger inga sådana.
Kaffeservice - har aldrig haft.
Inglasad balkong - nej tyvärr
Tofflor - vad är det?
Radio och cd-spelare - ja det har jag och tänker fortsätta använda den. Sonen sade vid ett tillfälle när jag ville han skulle bränna en skiva - att den moderna människan lyssnar på spotifi. Ja kanske det men de gamla vinylskivorna har blivit moderna nu.
Säng med fjärrkontroll - behövs inte än. 
Jag är nog ganska nöjd ändå.
 
 

Profiler

Nyss hemkommen och har läst en av våra kvällstidningar på nätet. Ser där att en politiker som avgått eftersom han inte uppträtt som folk får en fallskärm på flera miljoner. Det är förj......  En annan som skött sig i alla tider och knappt fått lön för sitt arbete. Nåja jag frontar  inga tidningssidor så jag får väl vara glad. 
 
För övrigt verkar världen bestå av "profiler". Det är nöjesprofilen, krogprofilen, kulturprofilen, idrottsprofilen och gud vet vad. Ett gemensamt har de dock, nämligen vanvördigt uppträdande. 
 
Av kvällen återstår nu som vanligt Barnaby 

Ska jag eller ska jag inte

Idag är det full storm ute så det blir en innedag.Skönt att jag inte behöver fara någonstans.Läser i tidningarna att det har hänt olyckor lite varstans i Sverige. 
 
Häromdan hade jag besök. En av dem verkar vara lite tveksam. Får jag eller får jag inte.
 
                                                          Sorry från mitt kök faller ingenting ner som går att äta.
 
                                                                 
                                                               
 
                

Viktigt eller inte

Så är jag hemma igen efter en vecka i Stockholm. Det var längesedan jag var där senast. Redan i Uppsala (jag byter där till en annan buss) kom storstadsfasonen fram. Kom till station vid 6-tiden och busssen mot Norrtälje går 06.18. Promenad till station, toa och biljettköp. Tittar på klockan när jag går ut mot nästa hållplats. Oj 06.17. Jag såg bussen stå inne. Jag sprang och jag hann. Bye bye lantis, hej hopp storstadstant.  
 
Jag har för övrigt just kommit in efter att ha varit upp till dotterna med lite varor. Hon skulle ha mjölk och någonting mer som hon inte mindes. Ja tänkte hon det kan väl inte vara något viktigt om man inte minns. Jag avvaktade några minuter innan jag gick och mycket riktigt så kom hon ihåg att det var toapapper hon behövde. Ni får säga vad ni vill men jag tycker att toalettpapper är SKITVIKTIGT.

Söndag

Så har då ännu en helg snart gått. Det har varit bra väder men jag promenerar nu så sakta att jag hinner inte få upp någon värme. Men men i kväll bär det av ner till min syster och några dagar i Stockholm. All senfärdighet botas där för är man inte tillräckligt snabb i rulltrappan så får man sig en puff. Jag har funderat över varför de som rusar i rulltrappan inte tar den vanliga trappan som går bredvid. Och alla som springer till bussen,  herregud nästa buss går några minuter senare. 
 
Jag minns från min ungdom när det kom några fjällvandrare ner till vårt hem, de skulle vidare sen med bussen mot Tärnaby. Mamma bjöd ju som brukligt var på kaffe och smörgås och när de sen inte gjorde sig någon brådska till att går ner till vägen så påminde hon lite försiktigt att snart skulle bussen komma. Vi har inte bråttom sa dem, vi kan ta nästa buss. Jaa nästa buss går inte förrän nästa dag tyckte mamma. Oj då så brått de fick. Det hade de inte tänkt sig. Nu går det ingen buss alls.  

November

Så har det redan gått nio dagar in i november månad. Känns som lite panikartat att dagarna går så fort. Måste kanske börja skriva en -kom-i-håg-lista så att det blir gjort nåt. 
 
Idag har min privatchaufför hjälpt mig med besiktning av bilen. Hittade en broschyr angående hur man skrotar en bil på bilprovningens kontor så jag frågade bilkontrollanten om det var så dags men nej det var det inte. Bilen gick igenom.         
 
Apropå november. Vädret varier. Idag regn,rusk och halka. För bara nån dag sedan så var det så vackert när jag gick ner till Strandbacka att jag kände för att ta ett kort.   
                                                                                                                     
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0