Slut på helgen

Söndag kväll. Vaknade i morse och såg att jag klivit upp väldigt tidigt. Jag som tyckte att det som var bra med att bli pensionär var att inte behöva kliva upp. Visst ja det var slut på sommartiden. Som om inte det har märkts.           
 
Det har varit en bra helg. Såg den humörhöjande filmen Glada hälsningar från Missångerträsk på lördag kväll. Det går bara inte att vara trött, sur eller less efter att jag sett den filmen. 
 
Men ikväll blir det som vanligt Barnaby.  Skall krydda kvällen med en Magnum. 
 
 
 

Favorit i repris

Köpte tårta för säkerhetsskull om jag skulle få anledning att fira eller om jag behövde tröst. 
 
        Jag kanske bara ville äta upp mig om nu sötebrödsdagarna är över.
 

Storstadssyndromet

Nu har storstaden kommit till Vilhelmina. I allafall vad beträffar parkeringsplatser på vissa håll. Parkeringsvakten har varit framme hos min flicka.  Detta då det verkar finnas fler bilar än lägenheter och bilpatser. Hon fick ett förslag av mig. Gå till hyresbolaget och fråga om det inte finns någonstans att ställa bilen eftersom det blir tröttsamt i längden att fara runt och flytta bilen. Dessutom tröttnar morsan/pensionären på att under nattetid åka runt och flytta bilen för flickan som ska jobba måste ju få sova. Därför har jag tagit nattpasset. Här behövs ju bil då det inte finns kollektivtrafik. 
 
Dagen har varit bra och ikväll ska jag se" Bonde söker fru". I en annan kanal går programmet "Ensam mamma söker."  Det är inget för mig även om jag är både ensam och mamma. Nej jag väntar på  "Pigg pensionär söker biosällskap"

Film

Idag har jag återigen varit på gratisbio för pensionärer. Min store tjocke far med Lassgård. Beskrivs som drama och jag tycker nog att den var lite tragisk.  Film är bäst på bio, men de filmer som annonseras framöver är ingenting för mig. Bara hemska filmer. Spänning har jag ingenting emot men det ska inte vara råa filmer. Nog blir jag lite förvånad att de bästa filmerna som varit i höst har varit gratisfilmer för pensionärer.Jo jag förstår att jag kanske är rätt ensam om att tycka så.
 
Förkylningar härjar runt om i samhället. En av de drabbade är min flicka så jag gick dit med lite godsaker som hon ville ha.
 
För övrigt har det varit rejält blåsväder, så att vara i tvättstugan passade ju bra. Dagarna går sin gilla gång.På affären har de börjat plocka fram julsaker. Halloweenmasker och tomtemasker sida vid sida. Julmust har också gjort entre i läskhyllan. Varför inte lägga fram påskäggen nu också så 
.

Gäster

Detta är dagens besökare.
 
 

Söndag

En helt vanlig söndag. Morgonkaffe, läsa tidningarna i datorn och promenad. Ett spännande liv.
 
 Sen ringde min syster. Det blev ett kort samtal idag. 1 timme och 20 min.  Hon tyckte nog att min hyra skulle bli lite väl hög om det blir så att jag flyttar.  Vi skojade en gång om hur billigt hon skulle kunna leva. Köpa ett SL-kort för några hundra så kan hon åka till Stockholm så många gånger hon vill. Sen måste hon ju ha mat. Då kan hon ju köpa en korv för 10 kronor.  Nöjesresa och kunna gå i affärer och mat för 10 kronor.  Det är oslagbart.
 
Jag ska inte klaga.
 Min dotter kom med palt igår.  Så jag har ätit och ätit. Riktigt gott!!!!!!!!!
 

Egna tankar

Dagens promenad togs i strålande höstväder. Lite kallt men skönt ändå. Oftast när jag promenerar så börjar tankarna gå de också. Det är väl så att när man har några år på nacken så blickar man bakåt. Naturligtvis, när man är ung har man väl inget bakåt - då är allt bara framåt. 
 
Jag tittade igenom lite foton som min syster kom med från bl a vår barndom. Jag minns när jag skulle börja skolan och pappa o mamma skutsade ner mig till skolhemmet i Tärnaby. De visade var skolan var och sen åkte dem hem. Under veckorna bodde jag där på skolhemmet och på lördag kväll gick jag till busstationen och tog bussen hem. Tidigt måndag morgon bar det av igen.  Så var det för de flesta. Några hade  långt hem och ingen farbar väg så de kunde bara åka hem när det var storhelg. 
 Detta är lilla jag när jag är 2-3 år gammal och inte har ett dyft om vad som väntar. 
 

mitt bästa

Idag när jag stod i affären kom jag ihåg denna bild.
 
   
 
Jag kände att jag måste göra mitt bästa.

 
 
 

RSS 2.0